Die Welt: Мениджърите на големи германски компании подкрепиха Путин

Лидерите на няколко големи германски компании разкритикуваха западните санкции срещу Русия. В публикувано в събота интервю във вестник Die Welt, топ-мениджърите на Adidas , Deutsche Post и ThyssenKrupp разглеждат наказателните мерки като грешка, направена от западни политици.

По-специално ръководителят на  Deutsche Post Франк Апел (Frank Appel) отбелязва, че ескалацията на конфликта в Украйна „не беше изненада, ако се върнете две години назад“.  Според него за резултатите от политическите промени Западът е  „трябвало да се погрижи по-рано“.  От своя страна изпълнителният директор на Adidas Херберт Хайнер подчерта, че „в контакт с Путин е трябвало  да се влезе по-рано“, за да се работи съвместно за смяната на властта в Украйна.

Той смята, че САЩ и ЕС са започнали диалога с Русия  твърде късно. А ръководителят на  ThyssenKrupp Хайнрих Хизингер (Heinrich Hiesinger) зяви, че в края на краищата  „се е получила ситуация, в която Русия се е почувствала натикана в ъгъла“.

По-рано Путин се срещна с ръководителя на германската компания Siemens  Joe Kaeser. Той каза, че “ залага на дългосрочно сътрудничество с Русия“ и  ще запази „отношение на доверие“ към руския бизнес.

По DW

One thought on “Die Welt: Мениджърите на големи германски компании подкрепиха Путин

  1. Мениджърите са готови да продадат и майките си на дявола, само и само, да върви компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *