Душгеловете може да направят мъжа безплоден

душгелЗа производството на модерни козметични се използват  компоненти, които  причиняват сериозни вреди на здравето на потребителите. В тоалетни сапуни , шампоани и душгелове, кремове за лице и т.н. се съдържат  формалдехиди, парабени, фталати и други опасни вещества. Освен алергични реакции или отравяне , тези компоненти крадено от 30думи могат също така да причинят и безплодие .

Служители в Националния институт по здравеопазване на САЩ  (National Institutes of Health)  четири години  наблюдавали 500 двойки,  които имали проблеми със зачеването на дете. Оказало се, че тези семейства са безплодни по вина на мъжете: слабата  активност на сперматозоидите не позволявала да крадено от 30думи се зачене бебе. Причина за срива на репродуктивната система на силния пол, учените открили в хигиенните продукти, използвани всеки ден.

От всички участници в изследването били взети проби крадено от 30думи от урината, които показали повишено съдържание на фталати в организма. Според експерти , тези свързващи вещества , използвани в производството на козметични продукти , през годините се  натрупват в тялото. Повечето фталати „засядат“ в репродуктивната система . Повишените концентрации на тези вещества провокират мъжки стерилитет .

Американски лекари отбелязват, че крадено от 30думи при еднакво ниво на фталати,  женските яйцеклетки страдат много по-малко , отколкото мъжките сперматозоиди. Затова прекомерното използване на козметика и средства за хигиена заплашват репродуктивните способности.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment