Жените стават невидими на 50

280bigПовечето жени, които са над  50 години са уверени, че са  станали невидими за противоположния пол и вече не  се чувстват  привлекателни, пише Daily Mail. Такива  резултати показва проучване, поръчано от производител на лекарства на растителна основа.

Проучването обхваща две хиляди жени над 45 -годишна възраст. Повече от две трети от тях признали, че, влизайки в някое помещение, се чувстват невидими. Малко повече от половината са на мнение , че са „поставени на рафта“ . Само 15% от анкетираните все още се чувстват привлекателна и популярни.

Има няколко причини, които карат дамите да се съмняват в себе си. Основно това е менопаузата. Важна роля игре и прошарената коса , необходимостта да се носят очила, а някои се сдухват от присъствието на по-млади конкурентки.

Независимо от факта , че признаците на стареене у нежната половина на човечеството се проявяват по-ясно, отколкото при мъжете , жените живеят по-дълго . Преди няколко години от Университета на Ливърпул е направен експеримент, който е установил, че сърцата на 70 -годишни жени бият толкова добре, колкото и у 18 -годишни момичета. Що се отнася до мъжете, сърцата им  на тази възраст вече са загубили  до една трета от клетките, отговорни за съкращаването.

2 thoughts on “Жените стават невидими на 50

  1. Няма по-голяма емоция от това да любиш жена над 50-годишна възраст.

  2. Аз съм на 45 и се чувствам прекрасно. Много по-красива и по-уверена отколкото на 18. Мисля, че не оставам незабелязана когото влизам някъде, защото нося настроение и стил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *