Държавата да ограничи достъпа до нерегламентираните къмпинги

Национална асоциация „Българско Черноморие” настоява държавата в лицето на Министерство на околната среда и водите да ограничи достъпа до нерегламентираните къмпинги, какъвто е и този на Карадере. Възникналите незаконни къмпинги по морето са опасни за здравето на хората и най-вече за децата. От тях могат да плъзнат зарази и болести. На тях няма изградена необходимата инфраструктура – пътища, вода, канализация, тоалетни, бани, сметосъбиране.

От години на нерегламентираните къмпинги се събират групи и от пияници и наркомани, които замърсяват околната среда. Те оставят огромни количества отпадъци и боклуци. Туристите ходят до тоалетна в храстите, където изхвърлят салфетки и тоалетна хартия.

Настояваме държавата да направи проверка на всички незаконни къмпинги, да ги обяви и да ограничи достъпа до тях през новия летен сезон. МОСВ да коригира заповедите за защитените зони и във всяка една от тях да се забрани дивото кампиране в зона НАТУРА 2000.

От Управителния съвет на

Национална асоциация „Българско Черноморие”

3 thoughts on “Държавата да ограничи достъпа до нерегламентираните къмпинги

  1. Бе то бива некадърна работа … ама чак пък толко. Поне един уеб сайт да си бяха направили таз „национална асоциация“ .. ама нейсе. Иначе другото няма какво да се коментира. Салфетки са фърлят само у кръчмата. в храстите не може. Каде си е по-яко да направиш 100 хил. леглова база по морето без нито 1 пречиствателна станция, ама то лайната като се размесят с водата не личи.

  2. Явно и този сайт е на такива, защото периодически пуска алюзиите на Цеко Минев или подобни на него червени дегеративни отличници.

  3. Много ме кефи като някой влезне в графа „пияница и наркоман“. Хващам се на бас, че тия от Национална асоциация „Българско Черноморие” са на хероин, лепило и спирт и сигурно всичките си пари ги проиграват в казино „Роял“. Няма да се изненадам, ако даже са нацисти, сталинисти и педофили, илюминати и сиваци.
    А може би асоциацията е права! Възможно е наркоманите от къмпингите, заедно с Ахмед Мерчев, да разработват биологично оръжие от найлон, с което целят да унищожат красивите хотели по българското черноморие и прекрасния за всички пияни руснаци Слънчев бряг. Значи всички от къмпингите всъщност са водни рептили…затова нямат и тоалетни…

    Най-вероятно обаче става дума за ПАРИ, а не за палатки и хигиена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *