Необикновен концерт – пианист свири заедно със своята холограма (видео)

hologramaНа фестивала SXSW японският пианист Йошики използва в концерта  си своята собствена холограма. Публиката е била във възторг от случващото се в залата .

Йошики, който  е музикант , текстописец , композитор , продуцент, водещ вокалист на рок групата X Japan и изпълнител на класически произведения – се появи на сцената на технологичния фестивал  SXSW под формата на холограма , която предизвика буря от аплодисменти .

Неговото изображение се представи, седна  от едната страна на двойния роял и започна да свири. След него на сцената се появи и истинският Йошики и започна да акомпанира на  своя виртуален колега. И тогава публиката започва да осъзнава, че пред  очите и се разиграва истински музикален конкурс. Артистите в  еднакви костюми енергично свирят и обменят жестове с всеки друг.

Трудно е да се каже какво е това. Концерт, едновременно като соло , така и като дует. Уникалното изпълнение се  състоя в навечерието на първото световно турне на Йошики, което започва в град Costa Mesa (Калифорния , САЩ) на 25 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *