Хю Лори: Да играя Доктор Хаус бе кошмар

Hju-LoriНезависимо от факта, че 54 -годишният британски актьор Хю Лори е получавал по 250 000 паунда за всеки епизод на „Доктор Хаус„,  да играе тази роля за него е било като кошмар.

Лори признава, че такъв голям успех с Хаус за него е станал „златна клетка“, така , че актьорът дори мечтаел  нещо да се  случи с него,  за да си почине няколко дни от снимките. Докато работел над сериала,  Лори дори имал кола със затъмнени прозорци, за да избегне папараците . Самият актьор не можел да отиде да пазарува, защото  веднага се появявал в интернет на снимки с продукти.

“ Погледнато отстрани това може да изглежда абсурдно. В крайна сметка, правих така, че не само да си говоря с хората. Но постоянното повторение на рутина ден след ден , месец след месец , може да се превърне в кошмар . Дори имаше такива мрачни времена, когато ми се  струваше, че просто няма изход.

Но тъй като аз съм  привърженик на   презвитерианската работна етика ,   никога не съм закъснявал, никога не съм пропускал снимачен ден . Никога не съм имал извинения, че видите ли,  имам настинка. Но понякога си помислях: „Ако можеше да стане някакъв инцидент по пътя за снимките, за да мога няколко дни да си почина,  би било добре“ .

По време на снимките актьорът   живее в Лос Анджелис , докато съпругата   и трите му деца в Британия. Когато той се връща  след 8 години участие в проекта „Доктор Хаус“ , той  просто бил щастлив да се върна към обичайните си дейности: разхождене на кучето, слушане на музика, четене.

Сега Хю казва, че   вече не иска да поеме такава мащабна роля. „Ако се появи такава възможност , аз не съм сигурен дали ще  се съглася на нещо подобно. Това е като футболист, който един ден може да каже, че повече не може да издържи в продължение на 90 минути на терена, а само 60 , например. Или да влезе само  през второто полувреме? Особено, защото съм 10 години по-възрастен , отколкото когато поех ролята на Хаус. Сега мога да играя само бащата на Хаус“.

За бъдещето си Лори казва :“Бих искал да направя нещо, което ще ми позволи да нося своите дрехи.  Странно е да ходя на работа всеки ден и да нося чужди дрехи. За ролята на Хаус имах фалшив портфейл с нереални пари , ключове, които нищо не е отварят, часовник, който не показва реално време. Сега аз правя мои собствени проекти , които ми харесват“.

“ Плюсът е в това да играя в кино, а не в сериал,  който излиза всяка седмица, така че да не ме разпознават често и да не ме снимат с това, което купувам в магазина. Сега дори може да сваля прозореца в колата, или най-малкото да не е затъмнен.  Когато корабът отплува, известно време има вълни, но след това се успокояват“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *