Глобалната катастрофа ще настъпи в близките десетилетия

Светът все по- бързо се движи към крах: съвременната цивилизация може да се разпадне през следващите десетилетия . Катастрофалният сценарий, за който се говори в проучването, поръчано от НАСА, ще стане възможен  благодарение на икономическата нестабилност и нарастващото натоварване върху ресурсите на планетата.

Експертите, позовавайки се на гибелта на древните цивилизации са стигнали до извода, че „процесът на развитие и разпад има достатъчно цикличен характер, а  много доказателства за това може да се намерят в историята на човечеството. “

С помощта на теоретичен модел , изследователите анализират факторите, които биха могли да доведат до срив на цивилизацията – от нарастването на населението до  изменението на климата , пише The Independent. Основните рискови фактори са изчерпването на ресурсите и разделението на обществото на „елит“ и „маса“.

“ Цивилизацията достатъчно дълго време може да остава жизнеспособна при оптимално използване на природните ресурси. След като  т. нар. елит започне да злоупотребява с позицията си, животът на бедните започва неизбежно да се влошава.

Това в крайна сметка води до колапс на цивилизацията“- пояснява експертът по приложна математика Safa Motesharri.

Най-лошият сценарий може да бъде избегнат при изпълнение на  следните две условия: ако скоростта на изчерпване на природните ресурси падне до приемливо ниво, а  запасите се  разпределят по разумен и справедлив начин.

One thought on “Глобалната катастрофа ще настъпи в близките десетилетия

  1. бла бла бла. Всичко това е оркестрирано за да може цивилизацията да падне на колене и да крещи за спасение от същите тези които докараха нещата до тук! Изгрева на Феникса от пепелта! Новият световен ред, същите играчи но по прецизен план и управление. Световно правителство със хибридна система на управление (Комунизъм, Фашизъм и Социализъм). Единна религия.. Единна световна валута – „феникс“. Хората ще бъдат с имплантирани микрочипове вместо Паспорти, банкови сметки и медицински картони. Пълен контрол, почти никаква свобода и Биг брадър гледа. Супер бъдеще няма що!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *