Икономисти прогнозират как ще живеем след 100 години

Според водещи световни икономисти, през 2114 г. роботите ще бъдат навсякъде, в Сибир ще се отглеждат земеделски култури, а хората ще живеят средно по 100 години. Според оценките, роботи ще се заемат с цялото производството, дори и с това на роботите.

– Хората ще бъдат по-ефективни благодарение на лекарства , които подобряват концентрацията , паметта и дори интелигентността. Ще живеем средно по 100 години, а може да имаме и по няколко съпрузи в различни етапи от живота си – това са някои от прогнозите на водещи икономисти , публикувани в книгата на И. Паласиоса – Херта „След сто години „, пише FT.

По мнението на някои икономисти, животът на хората след 100 години ще прилича на научно- фантастичните филми, от типа на Матрицата.

– Ще живеем в най-лошия кошмар за икономистите, роботи ще поемат изцяло производството, дори и производството на роботи – прогнозира Робърт Солоу, носител на Нобелова награда за икономика през 1987 година.

– Контактите лице в лице ще са сведени до минимум заради технологичното развитие. Реалната физическа близост ще бъде необходима само за сексуални преживявания – прогнозира икономистът Алвин Рот от университета в Станфорд.

Повечето икономисти смятат, че ще са необходими много усилия, за да се забави глобалното затопляне. В тази връзка , най-песимистичен е икономистът от САЩ Aнгус Деатин, който вярва, че хората ще бъдат изправени пред големи страдания и разрушения, причинени от изменението на климата , преди да осъзнаят необходимостта да се предприеме нещо в това отношение.

Някои икономисти затоплянето на климата разглеждат като възможност за отваряне на пътища в Северния ледовит океан или за развитието на селското стопанство в Сибир . Испанският икономист Андрю Maс – Koлел е най-оптимистичен в прогнозите си , вярвайки, че хората постепенно ще свикнат и ще се приспособят към новите климатични условия на Земята , а до 100 години ще се премахне напълно бедността в света.

2 thoughts on “Икономисти прогнозират как ще живеем след 100 години

  1. Пред прага сме на нов ред в, който с помоща на роботите можем да получим изобилие, достъпно за всички! Всичко това, при условие, че тайните групировки, които управляват светът, не решат друго. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *