Физиците може да са открили гравитационните вълни

    Астрономите, работещи в антарктическата обсерватория BICEP2, може да обявя днес за откриването на следи от първичните гравитационни вълни, възникнали след Големия взрив преди 13.8 милиарда година, което ще позволи на учените да разберат по-добре как се е родила Вселената, твърди списание Sky & Telescope .

    По-рано Smithsonian Center в Харвард анонсира пресконференция, посветена на някакво голямо откритие.

    Много физици казват, че това откритие ще бъде достойно за Нобелова награда. Пресконференцията е насрочена за 18 часа (Сф), но много медии , водени от това съобщение , вече публикуваха предположението, че става дума за експериментално потвърждение на теорията за инфлацията (ТУК) за откриване на на следи от първичните гравитационни вълни.

    В полза на тази хипотеза е фактът, че на пресконференцията са поканени теоретичните физици Алън Гът и Андрей Линде – едни от авторите на теорията за инфлацията. Подобна ситуация имаше и в CERN , където на семинар, на който беше обявено откриването на бозона на Хигс, бе поканен Питър Хигс и друг учен, също предсказал съществуването на тази частица – Франсоа Енглер .

    One thought on “Физиците може да са открили гравитационните вълни

    1. Ставате смешни! Пускате информация, в която се говори за невероятно мъдър Създател(защото наличието на такова ДНК, което дори най-съвършеният компютър все още не е разчел говори именно за наличието на Творец)и въпреки това пишете за Голям взрив…
      Мислите ли изобщо, когато пишете подобни неща? Или този „Голям взрив“ има достатъчно разум, та да изобрети ДНК?

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *