8 елементарни правила за безопасност, които всеки знае , но никой не използва

Разбира се, от реалните търсения на службите за сигурност  тези мерки не защитават,  но  благодарение на тях Биг Брадър няма да  знае какви XXX филми предпочитате.

– Използвайте поверителния режим не само за изучаване на филмографията на Саша Грей. Ако имате банкова карта, и дори  купувате с нея нещо в интернет, е добре да не игнорирате този режим.

– Сложете пароли на вашия смартфон и компютър. В най-лошия случай няма да имате за известно време достъп до  вашето устройство. Но не и някой да се сдобие с гибайти компромати.

– Запишете името си в Google Alerts и получавайте предупреждения, когато в интернет се споменава името ви. Има доста удобни настройки.

original

– Свиквайте да се отписвате всеки път,  когато излизате от социалните мрежи. Дори ако устройството принадлежи само на вас.

– Редовно четете настройките за сигурност , използвани от различни сайтове. Практиката показва, че политиката за  поверителност може да се променя в различни ресурси със  скорост до два пъти месечно.

– Използвайте усилени пароли , а не QWERTY или 7777777 . Е, наистина.

– Веднъж в месеца , почистете кеша, изтрийте тегленията, и всичко останало, което прави използването на браузъра по-лесно, а задачите на външни лица да научат нещо за вас , колкото е възможно – по-трудни.

– Ако имате джимейловска поща, използвайте двустепенната  идентификация: освен въвеждането на потребителско име-парола в този случай е необходимо да се прати на системата  sms код, когато се опитвате да влезете в профила си с   ненадежден компютър или мобилно устройство.

В случай, че  уцели  паролата за вашия профил,  да преодолее втората бариера,  на някой хакер ще му бъде значително по-трудно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *