White House: политиката на Москва в Украйна „ще струва скъпо“

krimВашингтон оцени руските действия като „опасни и дестабилизиращи“ и призова международната общност да „предприеме конкретни стъпки“  за да призове Русия да отговаря за  нарушение на международните правни норми.

САЩ определят политиката на Русия в украинската криза като „опасна и дестабилизираща“, се казва в официалното изявление на Белия дом, публикувано на 16 март.

Днешният референдум за отделянето на Крим и неговото присъединяване към Руската федерация „противоречи на Конституцията на Украйна“  и международната общност няма да признае резултатите, получени “ в условията на заплаха от руска военна интервенция в нарушение на международното право“, заяви говорителят на Белия дом Джей Карни.

Той също така подчерта, че тези действия, предприети от официалнa Москва “ ще струват скъпо на  Русия“.

Това ще се случи „не само заради предприетите мерки от страна на САЩ и техните съюзници срещу Русия, но също така и от собствените дестабилизиращи действия на руското ръководство“ – цитира агенция AFP Карни. Съединените щати също така насърчават други държави да „предприемат конкретни стъпки“ по отношение на Русия, съобщава AP.

„В дните, когато световната общност пасивно наблюдаваше  как една държава отнема част от територията на друга, са останaли в далечното минало“ – подчерта говорителят на Белия дом.

One thought on “White House: политиката на Москва в Украйна „ще струва скъпо“

  1. „В дните, когато световната общност пасивно наблюдаваше като една държава отнема част от територията на друга, са останaли в далечното минало“ – подчерта говорителят на Белия дом.“

    НЯМА ИЗНЕНАДАНИ ОТ ГЬОНСУРАТЛЪКА ИМ, НАЛИ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *