White House: политиката на Москва в Украйна „ще струва скъпо“

krimВашингтон оцени руските действия като „опасни и дестабилизиращи“ и призова международната общност да „предприеме конкретни стъпки“  за да призове Русия да отговаря за  нарушение на международните правни норми.

САЩ определят политиката на Русия в украинската криза като „опасна и дестабилизираща“, се казва в официалното изявление крадено от 30думи на Белия дом, публикувано на 16 март.

Днешният референдум за отделянето на Крим и неговото присъединяване към Руската федерация „противоречи на Конституцията на Украйна“  и международната общност няма да признае резултатите, получени “ в условията на заплаха от руска военна интервенция в нарушение на международното право“, заяви говорителят на Белия крадено от 30думи дом Джей Карни.

Той също така подчерта, че тези действия, предприети от официалнa Москва “ ще струват скъпо на  Русия“.

Това ще се случи „не само заради предприетите крадено от 30думи мерки от страна на САЩ и техните съюзници срещу Русия, но също така и от собствените дестабилизиращи действия на руското ръководство“ – цитира агенция AFP Карни. Съединените щати също така насърчават други държави да „предприемат конкретни стъпки“ по отношение на Русия, съобщава AP.

„В дните, когато световната общност пасивно наблюдаваше  крадено от 30думи как една държава отнема част от територията на друга, са останaли в далечното минало“ – подчерта говорителят на Белия дом.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

One thought on “White House: политиката на Москва в Украйна „ще струва скъпо“

  1. bogi@pismo.bg

    - Edit

    „В дните, когато световната общност пасивно наблюдаваше като една държава отнема част от територията на друга, са останaли в далечното минало“ – подчерта говорителят на Белия дом.“

    НЯМА ИЗНЕНАДАНИ ОТ ГЬОНСУРАТЛЪКА ИМ, НАЛИ?

Add Comment