Най-жестоките престъпници ще бъдат заключвани в ада за 1000 години

1000 – годишна присъда в изкуствен ад може да се превърне в реалност за престъпниците в близко бъдеще, твърдят изследователи от Оксфордския университет, изучаващи  технологии, които могат да удължат живота на човека .

Има доказателства, че милиардите долари се инвестират в разработването на техники, които биха позволили на най-жестоките престъпници да остават живи за неопределено време в състояние, съответстващо на техните престъпления. Затворническите фирми може скоро да разработят препарати, които ще бъдат в състояние да се забавят времето, карайки затворника да чувства, че се измъчва цяла вечност.

Миналата година група от учени , ръководен от Rebecca Roach започнаха проучване на технологии, които биха поставили затворниците в изкуствен ад.

„Някои престъпления са толкова ужасни , че налагат много дълъг период на наказание, и ние бихме искали престъпниците да не избягат от тежкото наказание като умрат,“ – казва д-р Roach .

Според Roach, да се заеме с новото изследване я е заставила „абсурдно неадекватната“ присъда от 30 години лишаване от свобода, която съдът е определил за  Магдалена Луцзак и Мариуш Крезолек .

1

Двойката бе призната за виновна в убийството на техния четиригодишен син, когото пребивали, подлагали на глад, и , в крайна сметка го измъчвали до смърт,   пише Mail Online.

2

В блога си , д-р Roach отбелязва, че  в затвора родителите ще получат хуманно отношение , което синът им никога не е виждал .

“ Те, например, ще се хранят.  Ще живеят в чисти помещения, ще имат достъп до тоалетна и душ. Ще им бъде позволено да напускат килията за спорт и отдих“ – пише тя.

В допълнение д-р Roach каза, че вече са създадени редица психоактивни вещества, които нарушават възприемането на времето. Тя казва, че може би не е далеч времето за  създаването на таблетки, които биха карали престъпника да чувства, че е прекарал зад решетките 1000 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *