Оптимизиране на живота: 10 забележителни съвети

vremeТези десет съвети ще ви помогнат да оптимизирате живота си и да намалите влиянието на пречките, които стоят между вас и вашата мечта. Включете  ги в живота си и  вижте дали те ще ви помогнат да се почувствате по-добре . Просто  пробвайте и вижте какво ще се промени !

1. Изчистете съзнанието си – ако чувствате, че сте претоварен и ви тормози стрес, трябва да освободите мозъка си от вашия вътрешен списък за действия и друг емоционален багаж. Отървете се от всички мисли за това, което трябва да направите , и което още  не сте направили и всички тези чувства, които произтичат от това. Вашата цел е да изчистите главата си . Освободете я от това, за да започнете да планирате и да действате  с по-голяма яснота и по-малко негативизъм.

2 . Отървете се от влиянието на вампири – Отървете се от тези отношения, които смучат енергия от вас. Ако това е някой от вашето семейство, с когото не може да не се срещате,  предприемете мерки за ограничаване на времето, което прекарвате с него.

Бъдете честни във вашата оценка. Кой ви помага , и кой дърпа надолу ? Кой изяжда времето ви и не  дава нищо в замяна? Кой ви кара да се чувствате добре, кой ви подкрепя, и кой ви държи в напрежение ? Всеки, който добавя стойност към живота ви нека да остане , а другите – да напуснат .

3 . Слушайте сърцето си – оставяйки миналото и дългогодишни отношения, можете да се отървете от емоционален багаж , който натоварва сърцето и духа. Простете и забравете. Оставете. Мислено поговорете с някого от миналото , или напишете писмо, което никога няма да изпратите, така ще се отървете от неговото влияние.

Вие не можете вървите напред , ако сте заседнали в  миналото. Помислете за това, защо продължавате да се лишавате от бъдеще, живеейки в миналото ? Миналото е отишло, трябва да  изградите бъдещето си!

4 . Почистете дома си- голямо нещо за опростяване на живота си можете да направите с подреждане на вашето физическо пространство. Започнете с една малка площ, като например – кухненската маса или бюрото и незабавно въведете ред. Фокусирайте енергията си върху едно и също място , не мислете за бъркотията в гаража или спалнята.

Ако е необходимо – направете си малки паметки, които да ви помагат да защитите дома си от бъдещо объркване. Важно е да се разработи система или организация, за да се предприемат мерки за предотвратяване на безпорядъка, който влиза във вашия дом.

Можете да се свържете с фирмите и да ги помолите да ви отстранят от пощенския списък. Порядък трябва да има навсякъде. Запомнете, външният порядък е отражение на вътрешния ред, както и обратното .

5 . Погрижете се за  тялото си – като се избавяте от безпорядъка у  дома си, обърнете внимание на себе си. На вашата диета и навици, премахнете нежелани моменти. Заедно с ограничаване на кофеина, захар, алкохол и тютюн,  трябва да се научите на правилно хранене и да се отървете от всичко, което е вредно за вашето здраве.

В допълнение, би било хубаво да пообновите външния си вид. Вие все още сте с  прическа от осемдесетте или  носите дрехи , които сте купили преди пет – десет години? Време е да се обновят!

6. Отървете се от дълговете – спрете импулсивните покупки и започнете да  погасявате вашата кредитна карта. Задайте си бюджет и започнете да живеете в рамките на вашите възможности. Знаете ли с колко свободно време ще се сдобиете, когато спрете да се притеснявате твърде много за пари? Няма да използвате повече време и разходи за погасяване на дългове. Няма да има повече телефонни обаждания от кредитори и адвокати. Вие вече не се чувствате виновни и имате по-голяма свобода .

7. Опростете вашия език – Говорете честно и директно , с вежливост  и доброта. Не използвайте „вископарен“  език, помолете за това, което искате . Спрете да използвате жаргон и сленг. Изхвърлете евфемизмите и се отървете от опровержения.

Спрете използването на нецензурни думи и злобни забележки. Отървете се от идеята , че трябва да изразявате  мнението си за всичко. Оставете вашето мнение за другите в кофата за боклук.

8 . Научете се да казвате Не – Това е едно от първите неща, с които  сте се сблъскали. Така че, защо  толкова трудно го използвате в момента? Започнете да го използвате. Това е вашият живот, време, ресурси, и вие имате пълното право да ги използвате така, както сами искате.  Спрете да се чувствате така, сякаш трябва да обяснявате всичко или да се извинявате за да обосновете вашето „не“.

9. Ограничете традициите – традициите са прекрасни, докато не започнат да контролират живота ви. Ако традицията е загубила своя смисъл и цел, тя ви превръща в заложник, краде времето ви, отървете се от тази традиция . Когато някой казва „Но ние винаги сме правили  това така“, разберете защо. Ако  вече няма смисъл , не се колебайте да се откажете от тази традиция или да я промените.

10. Намерете свободно време за себе си – времето е ценно за повечето от нас . Решете да  отделяте време само за себе си постоянно.

Започнете с петнайсет минути на ден, ако това е всичко, което може да направите за себе си. Затворете вратата , изключете телефона, отървете се от всичко, което може да отвлече вниманието ви .

Важно е да се създаде пространство, където можете да се съсредоточите върху себе си . Медитирайте, пишете дневник или яжте ябълка, всичко което си искате. Всичко, което искате да правите с личното си време, правете го .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *