Samsung патентова телефон с дисплей 21:9

Корейската Samsung патентова нов дизайн на телефон с необичаен дисплей.  Този телефон има много продълговат корпус, а  пропорциите на дисплея му са 21:9 .

samsung-21-9-phone-2
Подобно съотношение имат съвременни широкоекранни телевизори. Така че, ако Samsung пусне такъв телефон,  той  със сигурност ще бъде оптимизиран за гледане на видео.

Впрочем това съотношение не може да се нарече нещо супер ново. Още през 2009 г. на пазара се появи смартфона LG BL40 New Chocolate с 21:9 екран. И според данните не се  продава много добре , въпреки широката популярност на линията Chocolate.

One thought on “Samsung патентова телефон с дисплей 21:9

  1. не разбирам защо след като формата 4:3 който е най удобен за гледане и не създавава усещането че никога няма да видиш небето и краката си не се развие до повече пиксели а трябва да се генерират малоумни формати запълващи едвам 1/3 от това което можеш да видиш , много тъпо особено ако до сега си гледал страниците в почти целият им ръст сега да виждаш само няколко реда от тях , нали никой не се е замислял , ама нещата вместо да стават по добри умишлено се скапват

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *