ЕС и САЩ ще включат от 13 до 130 политици и бизнесмени от Русия в наказателен списък

putinНай-малко 13 водещи руски политици и бизнесмени планират да включат Европейския съюз и САЩ в наказателен  списък, пише Bild . Според други източници, могат да бъдат наложени санкции срещу 120-130 руски политици .

Според Bild, който е получил информация от дипломатически източници във Вашингтон и Брюксел , в наказателния списък, който ще бъде въведен веднага след Кримския референдум за присъединяване към Русия , ще влязат осем представители от антуража на президента Владимир Путин , включително министърът на отбраната Сергей Шойгу, заместник министър-председателят Дмитрий Рогозин, ръководителят на президентската администрация Сергей Иванов и секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев .

Също така ще бъдат предприети наказателни мерки и срещу ръководителите на големите руски енергийни компании „Газпром“ и „Роснефт“ Алексей Милер и Игор Сечин.

Междувременно , представител на “ Роснефт “ изрази надежда, че “ всичко това ще останат празни думи“. Това е глупаво, дребнаво и от санкциите ще бъдат засегнати най-вече бизнеспартньорите на  „Роснефт“ на Запад , каза той. Представител на „Газпром“ и говорителят на Путин Дмитрий Песков отказаха да коментират съобщението на  пред вестник Bild.

Списък от 130 имена

Агенция Reuters , позовавайки се на собствени източници съобщи, че в списъка  на ЕС могат да попаднат до 130 високопоставени руснаци. Списъкът с имена, който е от пет страници, е подготвен  от дипломати с опит в Русия. Представителят на ЕС, който има копие на списъка , заяви, че под санкциите – визови забрани и замразяване на банковите активи – ще попаднат висши политици и военни.

Източникът посочва, че страните – членки на ЕС в момента  обсъждат въпроса дали като превантивна мярка незабавно да се наложат санкции срещу максимален брой хора , или да се възприеме по- предпазлив подход и да се разширява списъка  постепенно. Санкциите трябва да бъдат приети по време на срещата на външните министри на ЕС на 17 март .

2 thoughts on “ЕС и САЩ ще включат от 13 до 130 политици и бизнесмени от Русия в наказателен списък

  1. Гоше,какво самоопределение защитаваш когато си окупирал. тази чужда територия?!Повече от 10 години живях там,до преди 2 години.От повече от 20 години Украйна е самостоятелна,защо за това време тия,дето сега крещят за Русия не заминаха за там?Никой не ги е спирал,още повече в първите няколко години всеки беше в прааото си да си избира гражданството.Имперските амбиции на Русия и евтиния Путински популизъм ли защитаваш? Русия е в страшна криза,нямаш представа каква,корупцията е в десетки пъти по-голяма от нашата,а как се краде-нашите политици са направо ангелчета!Трябва на Путин война и конфликти,за да отвлече вниманието на народа от вътрешните проблеми и да „сплоти нацията“.Помагал на руснаците там!Глупости!Ми той утре ще тръгне и на нас,заради 300 000 руснаци,дето живеят у нас и имат жилища тук по курортите,та да им помогне „да се самоопределят“!Прибалтика вече трепере,те са следващите и изкуственото Приднестровие.Брей,целия свят лош и гаден,само Русия правилна и добра и Супермена Путин.Все е имало диктатори,ама такова чудо,като него,не е имало!Ама и самоуправление,при 40 000 твои войници така ще ги самоопределиш,че ум ще им зайде!

  2. Ето това е демократичен похват- ако защитите правото на самоопределение на Крим, ще ви блокираме сметките и бизнесите. Хвала на такъви политици /както се казваше в НЛО/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *