САЩ заплашват да отрежат Русия от доларовата икономика

В навечерието на срещата на президента на САЩ с  изпълняващия длъжността министър-председател на Украйна Арсений Яценюк,  съветниците на  Барак Обама  обсъждат  възможността за следващите санкции срещу Русия. За това в сряда, 12 март, съобщава The New York Times, позовавайки се на източник в администрацията на президента на САЩ, пише DW .

Източникът на вестника казва, че не става дума дали да се  налагат санкции или не. „За това в обкръжението на Обама има консенсус и всеки ден увереността в това расте – пише вестникът .

Въпросът е това, в кой момент и как да се наложат санкции и колко тежки те трябва да бъдат“.  Според The New York Times, в допълнение към тези мерки, като замразяване на сметки на физически лица, администрацията обмисля възможността да откаже заеми на руските банки и , вероятно, “ да отреже страната от доларовата икономика“.

Очаква се, че първият етап на финансовата кампания на САЩ срещу правителството на Путин може да започне до няколко дни, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на високопоставени американски официални лица. Въпреки това, американският бизнес предупреждава Вашингтон за  свръхреакция, допълва The New York Times. Това се отнася за големи американски компании , които се страхуват да загубят бизнеса си в Русия .

„Представители на Американската търговска палата, Националната асоциация на производителите и Амeрикано – руският делови съвет провеждат срещи в Белия дом и Конгреса, на които изразяват своята гледна точка “ – пише вестникът.

2 thoughts on “САЩ заплашват да отрежат Русия от доларовата икономика

  1. Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила ядрения си арсенал от 1800 ядрени бойни глави ? ? ?
    Много скоро забравихме, че Украйна доброволно се отказа от ядрения си потенциал, а Русия се ангажира да бъде гарант за териториалната цялост на Украйна . . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *