Директорът на ЦРУ : Русия е готова за военна инвазия в Украйна – това зависи от Путин

    Директорът на американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) Джон Бренън заяви вчера, че руската армия има  „всички“ необходими възможности за нахлуване  на територията на Източна Украйна, и само президентът Владимир Путин знае кога ще започне инвазията, пише днес  The Washington Post.

    “ Настъпи много динамичен и опасен период.  Знам, че много от вас биха искали  ЦРУ да предсказва бъдещи събития – например такива като отделянето на Крим и неговото анексирането и нахлуването на руските войски на територията на Украйна, но истината е проста и ясна,  и се състои в това, че всички събития на планетата, включително ситуацията в Украйна, се формират от многобройни и все по- променящи се фактори, както и  от решенията , които вземат политиците“ – заяви Бренън в реч пред Съвета за международни отношения във Вашингтон.

    С тази реч, се отбелязва в статията, той се опита да отблъсне атаките на законодателите, които обвиняват ЦРУ в неспособност да предвижда и прогнозира положението в Украйна.

    Трябва да се отбележи, че думите на Бренън са  в унисон с това, което се говори сега в Украйна.

    Вицеадмирал Игор Кабаненко, бивш заместник-началник на Генералния щаб на украинската армия твърди, че Кремъл  готви въздушна и сухопътна офанзива на територията на Украйна в континенталната и част, а не само на полуостров Крим.

    One thought on “Директорът на ЦРУ : Русия е готова за военна инвазия в Украйна – това зависи от Путин

    1. А защо авторът на горния материал, осъществявайки „правилния“ превод е пропуснал да добави само мноооооооооого мъничко от себе си или от името на … цензора, ЧЕ ЦРУ ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО Е И … ИНИЦИАТОР , ОРГАНИЗАТОР, СПОНСОР НА ДРАМАТИЧНИТЕ СЪБИТИЯ В УКРАЙНА ОТ КРАЯ НА ДЕКЕМВРИ 2013 ГОДИНА ДО ДНЕС. Коооооолко жалко само, че ЦРУ не можаха да предвидят реакциите на Путин, който изненада САЩ и ЕС, като ги накара да си гризат врътовръзката като Саакашвили… А Джон Бренън – шефът на ЦРУ може ли да каже, САЩ и ЕС в лицето на ОССЕ, кога ще се издължат на Украйна с онеци 160 млрд $, цената на ядреното разоръжаване на Украйна през 1994 г…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *