В Дубай се открива първата в света еко – джамия

В  Дубай завършва изграждането на първата  в света екологично чиста джамия. Според Gulf News, проектът е завършен на 85%.

Новата еко – джамия се отличава от другите молитвени домове с необичаен дизайн, чрез който значително се намаляват разходите за електроенергия. Комфортната температура в сградата ще крадено от 30думи се поддържа от модерни технологии. Самозатъмняващите стъкла ще ограничават  слънчевата светлина, а  уникалните материали за декорация ще поддържат прохлада в помещенията.

В джамията ще има инсталирани слънчеви панели, крадено от 30думи а   използваните и дъждовните води,  ще се  почистват и след това ще се използват отново.

Еко – съоръжението, заяви пред вестника един от авторите на проекта Tайеб ал Раис, ще бъде най-голямото в Дубай и ще е разположено на площ от 10 хиляди квадратни метра. А вътрешните му  размери ще крадено от 30думи са 4,2 хиляди квадратни метра. Според предварителни изчисления, джамията ще може да побере около 3500 вярващи.

Дубайските власти очакват, че новата джамия ще получи международно признание и ще бъде един от основните символи на ОАЕ.

защищено INVITEXT

Add Comment