В Крим национализират украинските предприятия

Всички предприятия, държавна собственост на Украйна в Крим, ще бъдат национализирани, заяви първият заместник – премиер на Кримската автономия Руслан Tемиргалиев.

Според него, цялата собственост на частния бизнес ще бъде преоформена в съответствие с руското законодателство.

Решението на Върховния съвет на Крим за присъединяването на автономията  в състава на Русия влиза в сила от датата на приемането му , днес , отбелязва Tемиргалиева.

„В настоящия момент във връзка с това,  че Крим стана територия на Руската федерация , единствените законни въоръжени формирования на територията на Крим са руските въоръжени сили. Въоръжените сили на други държави, ще се считат за окупатори със съответните последици“ – каза Tемиргалиев.

В допълнение, Крим е готов  да въведе на своята територия  руската рубла, добави той.

Според него, ако жителите на  Крим гласуват срещу присъединяването на референдума на 16 март,  Върховният съвет на Крим ще предаде пълномощията си  като орган, който не се ползва с доверието на населението.

В същото време ръководителят на Кримския татарски Меджлис  Рефат Чъбаров обяви, че на Меджлисът не признава резултатите от референдума. Той е сигурен, че те ще бъдат фалшифицирани, и  призова всички кримчани  независимо от своята националност да бойкотират референдума и всички последващи „авантюри“ на  кримските власти.

Според него, в сряда Меджлисът се е обърнал към  ОССЕ да изпрати войски в Крим.

Междувременно , и.д. президент на Украйна Олександър Tурчинов заяви, че кримските власти са нелегитимни и взимат решения „под дулата на оръжията“, съобщи украинската агенция УНИАН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *