Създателят на биткойн е разкрит – Сатоши Накамото

Американското издание Newsweek твърди, че е  открило  създателят на Bictoin, преди това известен само под тайнствения псевдоним Сатоши Накамото. Това се оказал е живеещ в Калифорния възрастен американец. Голямата  изненада ? Името му наистина е Сатоши Накамото. Ето една негова снимка:
3670-3-7-fe0108-bitcoin-04

Newsweek разследва следата си около два месеца. Журналист крадено от 30думи разговаря с многобройните роднини на Накамото, който , според статията , преди това е работил за американската армия и големи корпорации , занимаващи се с различни тайни разработки. Братята му  го характеризират като „гениален математик“. Съобщава се  също, че в рода на Накамото е имало самураи , а баща му крадено от 30думи е будистки монах. Той сега е на 64 години, има шест деца и съпруга, с която  не живее с началото на века.

Диалогът на журналиста със създателя на най-популярната в света виртуална валута продължил само няколко минути. След като репортерът  почукал на вратата на къщата на Накамото, той веднага се крадено от 30думи обадил в полицията . В присъствието на полицаите той казал: „Аз по никакъв начин не съм свързан с това и не мога да го обсъждам. Сега с това се занимват други хора. Сега те са главни. Нямам нищо общо“.

Някъде в неговата къща има стая, където Накомото пази играчки-влакове, които крадено от 30думи са негово хоби. Именно чрез компанията, която продава части за миниатюрни локомотиви, Newsweek узнава имейл адреса на Накамото. Кореспонденцията продължава няколко седмици, но спира след  първото споменаване на Bitcoin .

Последният принос за програмния код  на биткойн на Накамото е от средата на 2010 . След това  той все  по-малко крадено от 30думи се появява  на специализирани форуми за Bitcoin, а после  напълно изчезва. След което биткойн се превръща в сензация и цената на тази виртуална валута скача с хиляди проценти. Опитите да се разбере кой се крие зад името Сатоши Накамото (всички бяха убедени, че това е псевдоним) , продължили през последните крадено от 30думи няколко години , обаче нямат резултат. Смята се, че Накамото трябва да е много богат : състоянието му може да надхвърля стотици милиони долари.

Дали Newsweek е разкрил мистерията със Сатоши Накамото? Може би ще научим за това в следващите няколко дни , когато фактите в статията бъдат подложени на крадено от 30думи анализ.

защищено INVITEXT

Add Comment