Създателят на биткойн е разкрит – Сатоши Накамото

Американското издание Newsweek твърди, че е  открило  създателят на Bictoin, преди това известен само под тайнствения псевдоним Сатоши Накамото. Това се оказал е живеещ в Калифорния възрастен американец. Голямата  изненада ? Името му наистина е Сатоши Накамото. Ето една негова снимка:
3670-3-7-fe0108-bitcoin-04

Newsweek разследва следата си около два месеца. Журналист разговаря с многобройните роднини на Накамото, който , според статията , преди това е работил за американската армия и големи корпорации , занимаващи се с различни тайни разработки. Братята му  го характеризират като „гениален математик“. Съобщава се  също, че в рода на Накамото е имало самураи , а баща му е будистки монах. Той сега е на 64 години, има шест деца и съпруга, с която  не живее с началото на века.

Диалогът на журналиста със създателя на най-популярната в света виртуална валута продължил само няколко минути. След като репортерът  почукал на вратата на къщата на Накамото, той веднага се обадил в полицията . В присъствието на полицаите той казал: „Аз по никакъв начин не съм свързан с това и не мога да го обсъждам. Сега с това се занимват други хора. Сега те са главни. Нямам нищо общо“.

Някъде в неговата къща има стая, където Накомото пази играчки-влакове, които са негово хоби. Именно чрез компанията, която продава части за миниатюрни локомотиви, Newsweek узнава имейл адреса на Накамото. Кореспонденцията продължава няколко седмици, но спира след  първото споменаване на Bitcoin .

Последният принос за програмния код  на биткойн на Накамото е от средата на 2010 . След това  той все  по-малко се появява  на специализирани форуми за Bitcoin, а после  напълно изчезва. След което биткойн се превръща в сензация и цената на тази виртуална валута скача с хиляди проценти. Опитите да се разбере кой се крие зад името Сатоши Накамото (всички бяха убедени, че това е псевдоним) , продължили през последните няколко години , обаче нямат резултат. Смята се, че Накамото трябва да е много богат : състоянието му може да надхвърля стотици милиони долари.

Дали Newsweek е разкрил мистерията със Сатоши Накамото? Може би ще научим за това в следващите няколко дни , когато фактите в статията бъдат подложени на анализ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *