Заместник-председател на Европарламента се оказа в епицентъра на пиянски скандал

yacekВисокопоставеният европейски политик Яцек Протасевич, се забърка в нацистки скандал. Подпийналият полски чиновник, който пристигнал на летището във Франкфурт  на Майн, започнал да крещи “ Хайл Хитлер !“.

След това заместник – председателят на Европейския парламент взел количката с багажа си от сътрудник на летището и се запътил към изхода. крадено от 30думи В отговор на забележката на митнически служител, той само  извикал „Хайл Хитлер!“

Освен това Протасевич отказал да покаже паспорта си на представителя на властите, и го попитал дали е бил някога в Аушвиц. В резултат на това на мястото били извикани  полицаи, които сложили белезници на политика и го отвели  крадено от 30думи в полицейското управление .

След като поизтрезнял, Протасевич  признал, че в самолета  изпил няколко чаши вино, но поведението на германския митнически служител, по негово мнение, било „грубо нарушение на всички международни норми и споразумения“.

“ Един от митничарите ме помоли да отворя багажа си и аз се съгласих, но го крадено от 30думи предупредих, че по този начин се нарушава дипломатическия ми имунитет. Тогава германецът грубо поиска паспорта ми. Когато аз започнах да се съпротивявам, той започна да вика : „Raus!“(„Вън!“). Тогава го  попитах дали  някога е бил в Аушвиц, и дали   знае какво значение има тази дума“ – каза той.

Политикът крадено от 30думи не се признава за виновен за скандала . Той отбелязва, че  е информирал за инцидента ръководителя на  Европейския парламент Мартин Шулц.

„Франкфуртер рундшау“

Европейският парламент ще въвежда санкции за клиентите на проститутки

защищено INVITEXT

Add Comment