Заместник-председател на Европарламента се оказа в епицентъра на пиянски скандал

yacekВисокопоставеният европейски политик Яцек Протасевич, се забърка в нацистки скандал. Подпийналият полски чиновник, който пристигнал на летището във Франкфурт  на Майн, започнал да крещи “ Хайл Хитлер !“.

След това заместник – председателят на Европейския парламент взел количката с багажа си от сътрудник на летището и се запътил към изхода. В отговор на забележката на митнически служител, той само  извикал „Хайл Хитлер!“

Освен това Протасевич отказал да покаже паспорта си на представителя на властите, и го попитал дали е бил някога в Аушвиц. В резултат на това на мястото били извикани  полицаи, които сложили белезници на политика и го отвели  в полицейското управление .

След като поизтрезнял, Протасевич  признал, че в самолета  изпил няколко чаши вино, но поведението на германския митнически служител, по негово мнение, било „грубо нарушение на всички международни норми и споразумения“.

“ Един от митничарите ме помоли да отворя багажа си и аз се съгласих, но го предупредих, че по този начин се нарушава дипломатическия ми имунитет. Тогава германецът грубо поиска паспорта ми. Когато аз започнах да се съпротивявам, той започна да вика : „Raus!“(„Вън!“). Тогава го  попитах дали  някога е бил в Аушвиц, и дали   знае какво значение има тази дума“ – каза той.

Политикът не се признава за виновен за скандала . Той отбелязва, че  е информирал за инцидента ръководителя на  Европейския парламент Мартин Шулц.

„Франкфуртер рундшау“

Европейският парламент ще въвежда санкции за клиентите на проститутки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *