„Българско Черноморие” подкрепя черноморските кметове срещу петролопровода Бургас-Александруполис

НАБЧ подкрепя твърдо позицията на черноморските кметове и решението им да се противопоставят на петролопровода Бургас-Александруполис. Декларираме, че заставаме против всякакви опити за рестарт на проекта и ще браним интересите на националната икономика и всички жители на черноморските общини.

 

НАБЧ е пряко ангажирана с мисията да опази бургаския залив и крайбрежието от евентуална екологична катастрофа, свързана с петролопровода. Членове на нашата Асоциация бяха преки участници в протестите срещу петролопровода, които започнаха през 2009-та г., както и в организирането на трите референдума в Бургас, Поморие и Созопол. Благодарение на съвместните усилия на хиляди граждани и местните власти, жителите на Черноморието казаха твърдо „не” на опасния за екологията проект. За съжаление така наречените „зелени”, които широко афишират и парадират, че бранят природата не взеха никакво участие в тези акции.

 

НАБЧ пита господата и госпожите „природозащитници” къде бяха през 2009-та г. и защо не защитиха обществения интерес и българското Черноморие. Защо мълчаха? И защо не излязоха дори и със символична позиция? Вероятно защото в заплахата от петролопровода няма европейски проекти, от които да вземат пари, съответно няма и финансов интерес.

Господа „Зелени”, вие само срещу пари ли протестирате? Или тогава не протестирахте защото бяхте мотивирани по друг начин?

 

 

От УС на Н.А.Б.Ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *