Янукович е избягал от Киев

Украинският президент Виктор Янукович е излетял заедно с охраната си от Киев, твърдят медии.  Правителственият  квартал в центъра на украинската столица е зает от  активисти на “ Eвромайдана“, които преди това поискаха незабавната  оставка  на Янукович , заплашвайки в противен случай да преминат към въоръжена офанзива.

Янукович е излетял в петък в 22:40 часа местно време за  Харков, твърди „Зеркало недели“,    позовавайки се на високопоставен източник в президентската администрация. Заедно с него Киев са напуснали председателят на  Върховната Рада Владимир Рибак и ръководителят на президентската администрация Андрий Клюев.

Както е подчертал източникът , Янукович не иска да подпише  приетия от Върховната Рада закон за възстановяване на Конституцията от  2004 година. Заслужава да се отбележи , че в Харков днес се провежда конгрес на депутати от югоизточните региони на Украйна и Крим.

В същото време   проследяващата система FlightRadar24 показва, че президентският борд се е приземил  рано в събота сутринта на международното летище „Фуджейра“, което се намира в Обединените арабски емирства, отбелязва  РБК Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *