Знаците на нашето време: на опашка за безплатен хляб и вода в Европа

food_queueМагазинът от  испанската верига Eroski в град Каркахенте, Валенсия,  започна да раздава на купувачите стоки  от първа необходимост , за да помогне на хората да оцелеят в трудните икономически времена. Магазинът  осигурява по една франзела и бутилка вода на човек.

Тези, които идват в магазина за безплатни вода и хляб, не е задължително да са бездомни, както може да се очаква. Това могат да бъдат хора, които редовно пазаруват в този магазин и трябва да покажат касова бележка [за да получат безплатно вода и хляб] .

„Хората се нареждат на опашка още преди да е отворил магазина, за да бъдат сигурни, че  ще получат тези два продукта“, – казват от  ръководството на магазина . „Тези, които забележат опашката и научат, че там раздават вода и хляб, не се сърдят, че  трябва да изчакат малко по-дълго“.

Всеки вторник, в деня на раздането, опашката от студенти , домакини , пенсионери и обикновени хора става все по-голяма, тъй като все повече испанци са принудени да затягат коланите и да икономисват на  такива евтини продукти като хляб и вода.

http://www.thelocal.es/20140213/queues-for-free-water-and-bread-sign-of-the-times

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *