10 сериозни причини да вярваме, че наистина живеем в Матрицата

matrixВероятно някога ви е хрумвала идеята, че заобикалящата ни действителност е нещо като програма или компютърна игра, създадена от неизвестни същества.

Засега виртуалността на нашата реалност  никой не е успял да докаже, както и да опровергае , но в полза на тази , на пръв поглед,  фантастична идея, свидетелстват някои крадено от 30думи особености на устройството на света, забелязани от учените.

Десет сериозни причини, според които може би всички ние живеем в „Матрицата“.

1. Симулатори на история

Мощността на компютрите расте направо с обезпокоителни темпове: с помощта на съвременните компютри може не само да се обработват огромни количества данни , но също така крадено от 30думи и да се създават  собствени модели на реалността на околната среда , които отдавна се използват във видеоигрите. Вероятно  много хора са чували за една от най-емблематичните игри в жанра на т.нар симулатори на истории – Civilization, която e разработена от легендарния Сид Майер .

В нея нa играчите се крадено от 30думи дава възможност да управляват  развитието на цяла страна и да се усетят като реални  творци на историята. Според някои експерти, след около половин век изчислителната мощ на компютрите ще нарасне милиони пъти, което ще направи симулаторите на истории толкова реалистични, че техните персонажи практически ще придобият разум,  но няма да крадено от 30думи знаят, че живеят в един виртуален свят.

Някои от учените дори изложиха идеята , че хипотетично   всички може да сме герои в компютърна игра, в която ни е вкарал неизвестен за нас потребител. Това изглежда напълно възможно, защото дори и сега някои машини могат да „създават“ собствена история, например  суперкомпютърът крадено от 30думи на Harvard University Odyssey за няколко месеца е моделирал отрязък от време за цели 14 милиарда години.

2. Любопитство

Освен изчислителна мощ, за  създаване на свой собствен свят е необходима и определена смелост – в действителност създателят на Вселената  поема тежестта с  отговорността за съдбата на всички нейни жители крадено от 30думи , с техните чувства , мисли, радости и страдания.

Всъщност популярността на компютърните игри предполага, че е малко вероятно това да се превърне в сериозна пречка за автора на нашия свят: с помощта на виртуални модели  интелигентните същества задоволяват своята амбиция и любопитство, така че е напълно възможно някой да  крадено от 30думи играе с нас така, както ние играем, например на The Sims.

Експертите също така смятат, че може  нашият  свят да не е създаден само за забавление, но и като опитен образец, на който техните колеги от „истинската“ реалност проверяват различни възможности за развитието на цивилизацията , като по този начин крадено от 30думи се надяват да избегнат катастрофи в тяхната Вселена.

3. Сривове в системата

За потвърждаване на идеята на виртуалността на нашия свят също може да служи и  фактът, че човечеството  редовно се сблъскват с различни явления, които науката не може да обясни. Според някои предположения , паранормалните явление не крадено от 30думи са нито повече, нито по-малко, от сривове в заобикалящата ни матрица.

Когато в програмния код на Вселената се появят грешки, се случват странни неща , например, появяват се  призраци, хората започват да се държат неадекватно и изпитва необичайни усещания. Да кажем,  вие вероятно сте запознати с чувството на дежа вю крадено от 30думи – когато мястото или ситуацията изглеждат известни и познати, въпреки че вие знаете, че по-рано с подобно нещо не сте се сблъсквали.

4. Математически закономерности

Нашата Вселена наистина може да бъде създадена от някой програмист, тъй като нейната структура се подчинява на математическите закони.

Чрез математически изчисления може да крадено от 30думи се обясни всичко в света – с компютър е разчетен дори човешкия геном . Учените предполагат, че такива замисленост и строгост на устройството на света, може и да се дължи на неговата изкуственост.

Ако е така, може би човечеството някога ще успее да разбере двоичния код,  от който се състои крадено от 30думи всичко. Някои изследователи вече са направили първите стъпки в тази посока и търсят доказателства за „математичността“ на Вселената. Което лесно може да бъде прекратено от програмиста, като изключи компютъра….

5. Антропния принцип

Вие никога ли не сте се чудили защо на планетата е създадена такава среда, че  практически е крадено от 30думи идеално място за живот? Земята се намира на оптимално разстояние от Слънцето, има „правилен“ състав на атмосферата и съвършено е “ изчислена“  силата на гравитацията.

Така нареченият антропен принцип е предложен от учени, за да обясни появата на тези глобални модели на живот, и въпреки че може да съществуват и крадено от 30думи други планети с подобни условия, те все още не са открито, така че в момента се смята, че животът може да възникне само на Земята.

Според изследователите, всички условия , необходими за обитаемостта на нашата планета могат да бъдат създадени изкуствено. Тя изглежда така, като че ли някои експериментатори са крадено от 30думи заложили редица специфични параметри, и въз основа на тях са създали  работещ модел .

Учените са склонни да вярват, че неизвестните  разработчици на нашия свят,  вероятно дори не приличат на хората и са ни създали по такъв начин, че ефективно скрият своето съществуване.

следва

 Втора част: 10 сериозни причини крадено от 30думи да вярваме, че наистина живеем в Матрицата – II

защищено INVITEXT

Add Comment