Yahoo възнамерява да възвърне славата на търсачката си

Според изтеклата в мрежата информация, управлението на Yahoo е решило да се откаже oт сътрудничествотo с Microsoft и съживява своята собствена търсачка.

По предварителни данни генералният директор на  Yahoo CEO Marissa Mayer, е дала много кратък период от време това да се случи – 3-4 месеца. През това време най-популярният в САЩ интернет портал, трябва да се върне на пазара на търсачките и контекстната реклама .

Според Re/cod , за  работата по проекта са привлечени най-добрите топ мениджъри на Yahoo , които ще работят над проектите Fast Break и Curveball, наречени така по  спортни техники.

Fast Break е една от тактиките за контраатака  в баскетбола , а Curveball – специално  хвърляне в бейзбола, което е много трудно да се отбие. По-конкретното съдържанието на проектите остава загадка, но според изтеклата информация,   Yahoo цели да популяризира своята търсачка за смартфони и таблети,  а не толкова за конвенционалните компютри.

В момента делът на Yahoo-търсачката , според ComScore , е около 11 %,  на трето място след Bing на Microsoft, а  Google е с цели 67% пазарен дял.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *