Хората срещу машините – Лондон (видео)

Стачката на работниците в лондонското метро предизвика хаос в британската столица.  Организатори на най-голямата за последните години стачка станaха синдикатите и Асоциацията на транспортните работници, възмутени от съкращенията на работни места и закриването на билетните каси с подмяна на персонала от автомати.

– Е, това е като кост в гърлото , но … честно да се каже, това е справедливо. Те (служителите) трябва да се борят за своите права.

– Всяка компания трябва да следва  пътя на модернизацията, всяка инфраструктура в света. Ти  не можеш да се превърнеш в заложник на времето. Ако билетните каси станат автоматични, не може да се противопоставиш и не можеш да спреш неизбежното.

С модернизацията на метрото може да загубят работата си  хиляди  служители. Лондонското кметство обясни, че през миналата година на касите са закупени по-малко от 3% от всички билети, а автоматите ускоряват процеса . В допълнение , жителите на мегаполиса  ползват най-вече   билети.

За да се избегне пълния хаос по улиците на Лондон кметството организира  допълнителни автобусни линии и катери. Много от жителите на града се качиха на колела.

Euronews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *