Повече от половината от хората искат да напуснат страните си

Според годишното изследване Global Barometer on Hope and Despai става ясно, че повече от половината от хората в  света биха искали да отидат да живеят в друга държава.

Само 38% от хората казват , че не искат да ходят никъде и че се чувстват щастливи у дома .

В тази класация страните, в които те искат да отидат  анкетираните, са както следва. На първо място –  САЩ 9% от гласовете, следват  Канада и Австралия – 7% , в Швейцария биха искали да пребивават 6% от всички респонденти в света, по  4% във Франция, Германия и Великобритания, още  3% от отговорилите са посочили Италия и Саудитска Арабия , 2% от анкетираните биха искали да живеят в Испания и 1% – в Бразилия.

Резултатите от изследването показват, че най-малко доволни от живота в родината си са жителите на страни, които  в близкото минало са пострадали от войни и етнически конфликти или които изпитват икономически проблеми. Например, сред хората в Афганистан  само 21% заявяват, че не мечтаят за промяна на тяхната страна на пребиваване – и това е най-ниският показател сред 65-те държави, които са участвали в проучването.
Също така  този списък са Косово (22 %) , Пакистан (22 %) , Сърбия ( 27% ), Украйна (22 %) , Китай ( 26% ) , Полша ( 28% ) , Мексико (28% ) .

Списъкът на страните, в които повече от половината от жителите са доволни и дори не допускат мисълта за преместване в друга държава, води Тайланд (73 %) , Фиджи и Япония ( с 61 %) и Аржентина (61 %) , Колумбия (58 %) и Бразилия ( 53% ) , Швеция ( 61% ) , Дания ( 54% ), Финландия ( 53% ) , и Австралия – 66% .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *