Британската кралица е останала само с един милион в банката

За всички, дори и за британската кралица, настъпиха  трудни времена: Елизабет  II има и  разполага в банката с „последния милион паунда“, пише Енрико Франческини   в статия, публикувана във вестник La Repubblica .

40% от кралските дворци са в лошо състояние, спешно се нуждаят от ремонт, само за  възстановяването на Buckingham Palace ще трябват ? 50 милиона. Старите бойлери са  причина за огромни сметки за отопление. Специалната  комисия на Камарата на общините е обезпокоена- тя  обвинява съветниците на кралицата в прекомерни разходи и лошо управление и поиска правителството да се намеси и да възстанови реда в кралските финанси. Комисията препоръчва на  Елизабет по-често да отваря двореца си за обществеността и да дава под наем  палатите си за приеми и частни мероприятия, както и да намали слугите“ – пише авторът .

„Кралицата остана с последния си милион . Но това, разбира се, не означава, че Елизабет II няма пари. Тя разполага с лично богатство, което възлиза на 250 млн. паунда (300 милиона евро) . Въпреки това  положението е сериозно, тъй като съвпада с период на радикални съкращения на публичните разходи във всички области „- посочва изданието .

„Без съмнение , Елизабет не е прахосница, напротив , тя  е известна с изключителните си икономии.  Кралицата  и нейният съпруг Филип  десетилетия носят стари дрехи. Преди няколко дни стана известно, че тя предлага място за камериерка за  14 000 паунда на година – съвсем не    кралски подарък.
И сега става разбираема причината: кралицата е останала само с един милион. Ако това продължава, то нейният наследник Чарлз ще трябва да свикне да бъде крал на велосипед, както представителите на скандинавските монархии“ – заключава кореспондентът.

Източник : La Repubblica

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *