Страховито предупреждениe на учени : Средновековната чума може да се върне по всяко време

1218271501_01-500x333Модификацията“ на ужасната болест, която бушува в Европа през XIV век и се възприема като Божие наказание, не е победена. Щамовете , които пораждат „черната смърт“ са живи и дори доста разпространени …

Най- агресивният вариант на чумата през Средновековието,  убил  половината от европейците,  „се крадено от 30думи крие в засада“ и неизбежно , рано или късно ще се прояви отново. Така с пълно право предполагат епидемиолозите,  но също така и представители на други науки.

Изследване, проведено от специалисти, открива в  зъбите на жертвите на античната чумата  генома на смъртоносната бактерия, като това откритие води до доста неочаквани крадено от 30думи заключения. Независимо от факта , че изследваните покойници са починали преди около хиляда и петстотин години, а тогавашната така наречена Юстинианова чума се е  считала за напълно изчезнала от лицето на Земята, е било установено, че последващата   средновековна епидемия е нейна пряка наследничка. Това означава, че “ праисторическата“ версия на крадено от 30думи заболяването наистина е изчезнала, но изглежда че появилата се 800 години по-късно инфекция е предизвикана от много подобна бактерия -роднина.

Между другото, ако заразата през XIV век е  изпратила на оня свят половин  Европа, в VI век тя е отнела живота на половината свят. И в двата случая са загинали крадено от 30думи повече от 50 милиона души, сякаш смъртта е имала някакъв план. Но това мистиката, а реалността е такава:

За всички времена причинителят на заболяването е щамът Yersinia Pestis. крадено от 30думи Първоначално той се предава на хората чрез бълхи и плъхове, а  след това заразените вече започват  да разпространяват болестта при контакт със себеподобните си, превръщайки това в  епидемия от глобални мащаби. Поради изключително високата леталност  чумата е наречена „Черната смърт“.

И ако Юстиниановата чума, изглежда, наистина е изчезнала без следа, крадено от 30думи причинителят на средновековната чума се появява и по-късно – в края на 1800 г. Отново в  „модифицирана “ форма. Поради това, на първо място  учените предполагат предстоящото завръщане на „черната смърт“  или някоя нейна друга недобра сестра .

Професор Дейв Вагнер от Университета на Северна Аризона уверено заявява: “ Ние крадено от 30думи знаем, че бактерията YPestis се е предавала от гризачи на хора в цялата история, ние знаем, че огнища на чума сред гризачите все още съществуват в много части на света“.

Наистина същият този експерт се опитва да успокои човечеството : „Ние имаме антибиотици за лечение на чумата, което намалява шансовете крадено от 30думи за друга мащабна пандемия сред хората“.

Изглежда, че в това той много греши. Антибиотиците, които сега са в арсенала на лекарите, са   под  сериозно съмнение. Тяхното широко разпространение във всички случаи е довело до факта , че съществуващите препарати с катастрофална скорост губят своята ефективност поради привикването към тях крадено от 30думи на  нашите организми. А по-ефективни антибиотици, за съжаление,  фармацевтите просто не успяват да разработят. В наше време, отново са чести случаите на смърт от обикновена пневмония.

Но това е друга история …

Локални епидемии от чумата,  като бубонна,  така и белодробна, периодично избухват на планетата и в наши дни. Спомнете крадено от 30думи си за последния случай, отбелязан  сравнително неотдавна в Китай.

защищено INVITEXT

Add Comment