Янукович предложи на Яценюк и Кличко постове в правителството

В събота вечерта в Киев завърши поредният кръг от преговорите между президента на Украйна Виктор Янукович и опозиционните лидери, пише Интерфакс .

Президентът е предложил на лидера на фракцията „Батькивщина“ Арсений Яценюк поста премиер, а на лидера на фракцията „Удар“ Виталий Кличко – заместник министър -председател по хуманитарните въпроси. Дали е прието това предложение  все още не е известно.

Първият заместник-ръководител на президентската администрация Андрей Портнов заяви пред репортери, че президентът на Украйна се е съгласил на промяна на конституционния ред в страната. Според него, Янукович е предложил да се създаде работна група за преход към парламентарно- президентска република. Сега Украйна е унитарна полупрезидентска република.

Виктор Янукович също така е заявил, че амнистира  всички участници в протестите при условие, че ще  бъдат  освободени  всички окупирани административни сгради в Киев и други градове. Според Портнов, Янукович и опозицията също така са заявили,  „че площадите и улиците на Киев ще бъдат постепенно освободени както от протестиращи, така и от милиционери“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *