Ryno: самобалансиращ се електрически моноцикъл (видео)

    rynoТова едноколесно транспортно средство достига 15 км /ч, използва жироскопи , акселерометри и бордов компютър за баланс по време на движение.

    Компанията Ryno Motors след седем години разработки, представи оригиналното превозно средство Ryno, предназначено за един човек.

    Ryno е моноцикъл с електрически мотор . Въртящият момент се предава към   колело с 25 -инчова мотоциклетна гумата. Максималната скорост достига 15-16 км / ч, а зарядът на батерията е достатъчен за преодоляване на десетина километра.

    Шофьорът на Ryno се движи в седнало положение. За поддържане на баланс  отговаря компютърна система, която отчита показанията на акселерометри и жироскопи. За ускоряване е достатъчно само да се наведете напред, а за да се намали скоростта – обратно. Също така има  ръчна спирачка, която може да бъдат използвана, например, при движение по наклон.

    Ryno е изпълнен на специално проектирана метална конструкция. Превозното средство тежи около 72,5 кг , от които 63 включват основната конструкция , електромотора,  батерията и колелото. Моноцикълът може да превозва до 117 кг полезен товар .

    При проектирането на Ryno  специално внимание е отделено на разпределението на масата. В резултат на това , както отбелязват независими експерти, моноцикълът е много стабилен, добре управляем и предсказуем. Ryno  много  точно реагира на командите на собственика, така че човек може да се научи да се вози за броени минути.

    Моноцикълът има регулируема седалка, LED светлини и малък инфопанел. Зареждането на батерията, 12 волта,  трае  около 6 часа.

    Моноцикълът е с  приблизителна цена  5300 долара. Производителят твърди, че разходите за каране на Ryno са около долар на 150 км.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *