Ryno: самобалансиращ се електрически моноцикъл (видео)

rynoТова едноколесно транспортно средство достига 15 км /ч, използва жироскопи , акселерометри и бордов компютър за баланс по време на движение.

Компанията Ryno Motors след седем години разработки, представи оригиналното превозно средство Ryno, предназначено за един човек.

Ryno е моноцикъл с електрически мотор . Въртящият момент се предава към   крадено от 30думи колело с 25 -инчова мотоциклетна гумата. Максималната скорост достига 15-16 км / ч, а зарядът на батерията е достатъчен за преодоляване на десетина километра.

Шофьорът на Ryno се движи в седнало положение. За поддържане на баланс  отговаря компютърна система, която отчита показанията на акселерометри и жироскопи. За ускоряване е достатъчно крадено от 30думи само да се наведете напред, а за да се намали скоростта – обратно. Също така има  ръчна спирачка, която може да бъдат използвана, например, при движение по наклон.

Ryno е изпълнен на специално проектирана метална конструкция. Превозното средство тежи около 72,5 кг , от които 63 включват основната конструкция , крадено от 30думи електромотора,  батерията и колелото. Моноцикълът може да превозва до 117 кг полезен товар .

При проектирането на Ryno  специално внимание е отделено на разпределението на масата. В резултат на това , както отбелязват независими експерти, моноцикълът е много стабилен, добре управляем и предсказуем. Ryno  много  точно реагира на командите на крадено от 30думи собственика, така че човек може да се научи да се вози за броени минути.

Моноцикълът има регулируема седалка, LED светлини и малък инфопанел. Зареждането на батерията, 12 волта,  трае  около 6 часа.

Моноцикълът е с  приблизителна цена  5300 долара. Производителят твърди, че разходите за каране на Ryno са около долар крадено от 30думи на 150 км.

защищено INVITEXT

Add Comment