Италиански бизнесмен бе изгорен заедно с тригодишното си внуче

Италиански бизнесмен е бил изгорен  в колата с приятелката му и малкия му внук. Ужасното престъпление е извършено в италианската област Калабрия, пише вестник Il Fatto Quotidiano .

В изгорелия автомобил са намерени 52 -годишният Джузепе Яничели, 27 -годишната му приятелка Ибтиса Тус от Мароко и тригодишният Nicola Campolongo. Единият от труповете е бил в багажника и полицията предполага, че престъпниците първо са убили жертвите си, а след това са ги изгорили заедно с колата.

Според следователите, в убийството може да са замесени членове на Ндрангетата – калабрийската мафия, една от най-мощните престъпни банди в света. Правоохранителите  смятат, че престъпниците са се разправили с Яничели заради нежеланието му да плати на мафията. Тази версия се потвърждава от факта, че на покрива на изгорялата кола е  намерена 50- центова монета, символизираща неплатен дълг.

Според други , бизнесменът може да е бил убит заради неговото криминално минало, тъй като Яничели  преди е бил свързан с наркотрафиканти .

Жестокото престъпление  разтърси италианското общество. Убийството на тригодишно дете , мнозина определиха като шокиращо и нечовешко.

Калабрийската Ндрангета не е толкова добре позната като като сицилианската Коза Ностра и неаполитанската Камора, но въпреки това е една от най-мощните престъпни организации в света. Експерти изчисляват, че приходите на тази мафия са в размер на десетки милиарди евро .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *