САЩ наложиха санкции на Украйна (видео)

САЩ в отговор на действията срещу протестиращите на площад Независимост в Киев, въведжат  санкции срещу редица украински граждани. Техните имена все още не са известни.

“ Посолството на САЩ отмени визите на няколко гражданите на Украйна„, – се казва в изявление на посолството на САЩ крадено от 30думи в Украйна , публикувано на интернет страницата на дипломатическото представителство в сряда.

„Ние искаме да подчертаем, че в Държавния департамент има широки правомощия да отмени визите въз основа на информация , която сочи към невъзможността за достъп на  получателя на визата на територията на  Съединените щати, и ние  обмисляме по-нататъшни крадено от 30думи мерки срещу лицата, отговорни за сегашното насилие“ – подчертават от посолството.

По-рано във вторник , министър-председателят на Украйна Николай  Азаров изрази увереност, че санкции от страна на Съединените щати не трябва да се очакват.

Наред е ЕС ?

Литовския външен министър Линас Линкявичус призова целия  ЕС да  наложи санкции на крадено от 30думи Украйна.

„Разгърнатият  жесток сценарий на Евромайдана  ще предизвика единен отговор на ЕС. Призивите за диалог са неефективни,  (настъпи – Иф) време за целенасочени санкции “ – пише той в своя Twitter в сряда.

Интерфакс

Видео със стрелбата по демонстрантите в Киев, при която са убити двама човека:

крадено от 30думи

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment