„Знам, че правя най-хубавото нещо в живота си“

Американец ще ходи година бос за привлече вниманието към бедните.

Фризьорът от Луисвил (Кентъки) Ричард Хъджинс ще ходи една година бос, за да привлече общественото внимание към проблемите на най-бедните слоеве на обществото – хората, които не могат да си купят дори обувки.

„Когато започнах моя маратон  на 4 декември миналата година, веднага започна да вали сняг и аз си помислих, че няма да мога  изпълня плановете си. Но след това  някой анонимно дари $ 5 в моя фонд за хората в неравностойно положение. Това ми даде толкова много енергия, че вече  почти 50 дни ходя бос, без да се боя нито от сняг, нито от дъжд“- каза той пред репортери ..

Хъджинс признава, че населението на Louisville по различен начин се отнася към неговата инициатива.

“ Някои като ме видят  започват да се смеят и да се подиграват. Други се интересуват дали се нуждая от помощ. И на едните, и на другите обяснявам целта на моето поведение,  и като правило срещам разбиране „- казва той.

Авторът на благотворителната акция засега не оповестява колко средства е събрал за да помогне босоногите бедняци, но се радва, че се говори за него, а  така хората ще обърнат внимание на въпроса. “ Това, което правя сега, е изключително трудно, защото краката ме болят ужасно. В същото време знам, че правя най-хубавото нещо в живота си „- каза Хъджинс .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *