Холивуд напълно се отказва от кинолентите и минава на цифров формат

Първото американско киностудио, което спира да   разпространява новите филми на кинолента е Рaramount Pictures, съобщава Los Angeles Times. Според публикацията, в близко време студиото ще прекрати разпространението на нови филми на лента, но това решение се отнася  само за вътрешния пазар на САЩ.

За чуждите пазари се запазва производството крадено от 30думи на нови произведения на лента.

Основните причини за отхвърляне на стария модел са високите разходи за производство на „филмово“ копие на добрата стара лента (около две хиляди долара, вместо сто долара за създаването на цифрово копие) и почти пълното преминаване на американските кина на цифрови проектори (в момента в Съединените крадено от 30думи щати  само осем процента от кината не поддържат цифров формат ) .

Изданието отбелязва, че последният филм, който ще бъде пуснат на 35 – мм филм за вътрешния пазар ще бъде ВAnchorman 2: The Legend Continues, а първият филм, който ще се разпространява само в цифров формат,   е Вълкът крадено от 30думи от Уолстрийт.

Paramount Pictures Corporation е  американска компания, занимаваща се с производството и разпространението на филмова продукция. Тази фирма е най-старото американско филмов студио (по-старо е само датското студио Nordisk Film, основано през 1906 г.). Собственик на студиото е медийният конгломерат Viacom.

защищено INVITEXT

Add Comment