Холивуд напълно се отказва от кинолентите и минава на цифров формат

Първото американско киностудио, което спира да   разпространява новите филми на кинолента е Рaramount Pictures, съобщава Los Angeles Times. Според публикацията, в близко време студиото ще прекрати разпространението на нови филми на лента, но това решение се отнася  само за вътрешния пазар на САЩ.

За чуждите пазари се запазва производството на нови произведения на лента.

Основните причини за отхвърляне на стария модел са високите разходи за производство на „филмово“ копие на добрата стара лента (около две хиляди долара, вместо сто долара за създаването на цифрово копие) и почти пълното преминаване на американските кина на цифрови проектори (в момента в Съединените щати  само осем процента от кината не поддържат цифров формат ) .

Изданието отбелязва, че последният филм, който ще бъде пуснат на 35 – мм филм за вътрешния пазар ще бъде ВAnchorman 2: The Legend Continues, а първият филм, който ще се разпространява само в цифров формат,   е Вълкът от Уолстрийт.

Paramount Pictures Corporation е  американска компания, занимаваща се с производството и разпространението на филмова продукция. Тази фирма е най-старото американско филмов студио (по-старо е само датското студио Nordisk Film, основано през 1906 г.). Собственик на студиото е медийният конгломерат Viacom.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *