Глобалното затопляне е удобен повод да се харчат парите на данъкоплатците

Експертът по изменение на Бен Гали счита глобалното затопляне за удобно извинение да се харчат парите на данъкоплатците. Според него, този проблем съществува сега само във виртуалния свят на компютърните модели, но за неговото решаване се харчат огромни реални пари.

Според някои оценки, дневните разходи на човечеството, свързани въпросите за крадено от 30думи изменението на климата, са  един трилион долара.
Гали казва, че изследванията в областта на изменението на климата отдавна са спрели да търсят истината и са се превърнали в пране на пари и политически дивиденти.

Трябва да се отбележи, че всяка частна организация, която се занимава с проучвания на глобалното затопляне крадено от 30думи за да намери опровержение,  веднага бива подложена на преследване, точно както някога са се борили против ересите.

По-голямата част от учените, участващи в проучвания по   изменението на климата, се финансират от държавата.

Много от тях не крият , че се чувстват притиснати от своите „работодатели“. Помислете за онези безбройни „зелени крадено от 30думи грантове“ и „безлихвени зелени заеми“ за изследване на климатичните промени.
„Следвайте парите  и тогава ще видите, където се корени интереса на правителствата и големия бизнес “ към науката за климата“ – казва Бен Гали.

защищено INVITEXT

Add Comment