В Хамбург решиха да се откажат от автомобилите

    velosipedВластите на германския град Хамбург разработват  програма, която ще помогне на града да се избави от автомобилите. Предполага се, че към  2034 г. на около  40 % от територията на Хамбург няма да има коли.

    В програмата Green Network се предлага пълна забрана за  движение на частния автотранспорт в целия център на града. Хората в Хамбург в бъдеще ще използват велосипеди, обществен транспорт или просто ще ходят пеша. В проекта по- значителна роля ще играе  водният транспорт по река Елба.

    Велосипедите,   разбира се, е прекрасно нещо.  Но Hamburg се намира в северната част на Германия, като  през зимата може да бъде доста студено. Дали жителите на Хамбург в студа ще  използват велосипеди ?

    Освен това властите на Хамбург планират да се откажат от автомобили не само с обикновени забрани . Те искат през следващите две десетилетия напълно да преустроят цялата инфраструктура на града. Което всъщност означава, че  Hamburg ще бъде създаден наново! Така всички важни места в града ще бъдат свързани помежду си с помощта на зелени алеи с пешеходни и велосипедни пътеки .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *