Седемте големи грешници на глобалното затопляне

    „Никой не би искал да поеме водеща роля в тази класация, но главните виновници за глобалното затопляне,  в абсолютна стойност са САЩ , Китай, Русия , Бразилия, Индия , Германия и Великобритания“  – пише New Scientist .

    Според новите данни, общият принос на тези страни в процеса на глобалното затопляне за периода 1906-2005 превишава 60%  това означава, че те са отговорни за 0,7 градуса от  0,74 градуса по Целзий, с които се е  затоплила планетата, отбелязва Кейт Равилиос.

    Damon Matthews от  Concordia University в Монреал и неговите колеги изчисляват националната „вноска“ на всяка страна в процеса на затопляне, претегляйки  въздействието на всеки от видовете емисии на  основа  на продължителността на въздействие на предизвикваните тях промени в температурата.

    Според проучването, публикувано в списание Environmental Research Letters, САЩ са безспорен лидер  и са отговорни за 0,15 градуса (22% от 0,7 градуса), следвани от Китай ( 9% ) , Русия ( 8% ) , Бразилия и Индия ( 7% ), Германия и Великобритания (5%).

    Източник : New Scientist

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *