Женската виагра: увеличава либидото и снижава апетита

    Британската компания  Orlibid е създала препарат, който помага на жените да увеличат сексуалното си желание и да ограничават  апетита си. В продажба таблетката може да се появи до края на 2015 г., съобщава  The Telegraph.

    Един от разработчиците на „Виагра за жени“ Mike Willey е заявил за изданието, че лекарството е предназначено за жени, чиито личен живот е разрушен заради сексуална дисфункция, както и за тези, които искат да го съживят.

    В състава на таблетките има синтетичен аналог на мелатонина, който действа върху мозъка и повишава либидото.

    Според доклада, фармацевтичните компании са били наясно с това влияние на мелатонина върху либидото, но не са могли да намерят начин да го произвеждат под формата на таблетки, а не като инжекция.

    Преди да се пусне  лекарството в производство, Orlibid възнамерява да проведе три клинични проучвания и да тестване ефекта му върху доброволци.

    Препаратът, условно наречен ORL 101, както твърдят от компанията, има по-малко странични ефекти и не би трябвало да води до пристрастяване. Производителите обещават, че приетата 15 минути преди полов акт таблетка ще предостави увеличено сексуално влечение  повече от два часа.

    Според доклада на Orlibid, цената на лекарството все още не е установена, но най-вероятно   ще струва толкова, колкото и Viagra, която е 12 паунда.

    Британската компания също така иска да проучи ефекта на  ORL 101 върху мъже с еректилна дисфункция, които не се повлияват от съществуващите досега препарати.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *