Турция: Режимът на Асад е по-малкото зло, в сравнение с радикалите

    Режимът на Башар Асад може да се нарече „по-малкото зло“ в сравнение с методите на действие на радикалните групи в Сирия, е заявил министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу в интервю за агенция Anadolu в четвъртък.

    “ Неправилните методи нa действие на радикалните групировки в Сирия вече доведоха до това, че режимът на Башар Асад може да се нарече „по-малкото зло“, – каза той.

    Според турския външен министър, всички чуждестранни групировки и елементи, намиращи се в Сирия, включително ливанското движение „Хизбулла“,  трябва да напуснат страната. Кюрдската Партия на демократичния съюз на Сирия , „Ал – Кайда“ – това са факторите, които застрашават сигурността “ – каза Давутоглу .

    Турският политик смята, че срещу Турция се води кампания за психологическо очерняне по отношение на подкрепата на терористични организации. „По отношение на Турция се води психологическа кампания, сякаш  Турция подкрепя въоръжени групировки“ – заяви ръководителят на турското външно министерство.

    В Сирия от март 2011 г. не спира въоръженият конфликт, който според ООН, е отнел живота на над 100 000 души. В швейцарския град Монтрьо на 22 януари е насрочена международна конференция, посветена на Сирия, наречена „Женева-2 „.  Тя трябва за пръв пут  да  събере на масата за преговори представителите на официалните власти и задграничната опозиция на Сирия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *