Сорос атакува: новата жертва на инвеститора ще е Китай

sorosМилиардерът Джордж Сорос е известен като “ човекът, който сломи  Централната банка на Англия „. Именно  той е смятан за идеолог на атака срещу британската лира през 1992 година. Според анализатори , играта срещу британската валута донесе на финансиста около  2 милиарда щатски долара.

Легендата разказва, че Сорос е имал крадено от 30думи пръст и в азиатската криза от 1997 и в ипотечната криза в САЩ през 2007 година. Любителите на  на конспиративните теории смятат, че зад цветните революции в страните от ОНД, също се вижда сянката на спекуланта.

Инвестиционната  стратегия Сорос, по собственото му признание , се основава на теорията за рефлексивността крадено от 30думи на фондовите пазари. Според тази теория, стойността на валутите и ценните книжа зависят главно от очакванията на инвеститорите. И тези очаквания могат да бъдат манипулирани. Това означава, че за да се извърши атака срещу валутата на някоя страна, трябва да се проведе информационна кампания срещу нея.

крадено от 30думи

Човекът, който ще сломи Китай

Изглежда, че сега 83 -годишният инвеститор иска да атакува Китай. Засега  Сорос не говори в прав текст, който залага срив  на Поднебесното царство. Въпреки това в  колона крадено от 30думи за Project Syndicate финансистът описва ситуацията в страната с изключително мрачни тонове.

Основният риск за света, не е еврото, фискалният колапс в САЩ или японския балон на активите, разиграващата се пред очите ни катастрофата във финансовия сектор в Китай, казва Сорос .

Срив на модела на китайския растеж

Моделът на крадено от 30думи растеж осигуряващ на  страната бързото икономическо развитие, спира да работи. За да стимулира растежа на износа и инвестициите, китайските власти провеждат финансови „репресии“ срещу домакинствата .

В резултат на това потреблението на домакинствата е  намаляло до 35% от БВП. За финансиране на сегашния модел на растеж  спестяванията не са достатъчни, крадено от 30думи така че използването на различни форми на финансиране на дълга сега се разраства в Китай доста бързо.

Според Сорос , ситуацията в Китай е подобна на това, което се случи в САЩ преди финансовия срив от 2008 година.  Наистина, в САЩ играчите на пазара са независими, а в Китай и крадено от 30думи повечето от най-големите банки и повечето големи компании се контролират от държавата. Въпреки това, този факт няма да  помогне да се спре неизбежната криза, смята финансистът .

Реформите не спасяват

През 2012 г. Народна банка на Китай започна да смалява кредитния балон. Но когато тези мерки се превърнаха в заплаха крадено от 30думи за икономическия растеж, партията се намеси. През юли 2013 г. Политбюро на ККП поиска стоманопроизводители да пуснат спрените мощности, а от Народната банка на Китай – да  облекчи  условията за заеми за индустриалците.

През ноември Третият пленум на ЦК обяви големи реформи, които трябва да ободрят икономиката. Китайското ръководство  направи крадено от 30думи правилния избор, като направи икономическия растеж  приоритет, казва Сорос .

„Европейският“ начин за справяне с кризата – структурни реформи, съчетани с фискални ограничения – в случая с Китай, ще изпрати икономиката на страната в дефлационна спирала.

Китайското бъдеще: реформиа или репресии

Но нерешените проблеми, рано или късно излизат на повърхността. крадено от 30думи И това ще се случи скоро достатъчно. Работейки под натиска на правителството индустрия все повече ще увеличава  кредитираната икономика. При сегашните темпове ръст на  задълженост финансовият  сектор на Китай ще загуби стабилността си за няколко години .

Ако китайските власти  бъдат в състояние да  намерят начин за излизане от ситуацията, крадено от 30думи в страната може да се очакват структурните реформи. Ако не, жителите на КНР не са  за завиждане. Във вътрешността на страната ще се засилят  политическите и финансови репресии, а извън страната, Китай ще организира редица военни конфликти, прогнозира Сорос .

Не бързайте да се погребвате Китай

Да се повярва на  крадено от 30думи предсказанията на известния спекулант и да се залага срещу Китай, засега е рано, считат икономисти.

Макар финансовата система на Китай наистина да е една черна кутия, темпът на растеж на БВП на страната още дълго ще е  впечатляващ. Той ще се обезпечи с  масови строежи на пътища , мостове , крадено от 30думи международни летища, пет звездни хотели и молове . Така че много да заработи като залага срещу Китай дори и  Сорос няма да може.

Finmarket

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment