10-те най -силни зависимости на човека

    Появяват се нови вредни пристрастявания:  например зависимостта от мобилен телефон, електронна поща и виртуалният секс.

    Психолозите изучават човешките  пристрастявания от векове, които до голяма степен определят хода на живота ни. А някои от тях може да поставят човешкия живот в опасност. За борба с най-опасните човешки  зависимости, е съставен списък с 10-те най-силни  пристрастявания,  пише Brainz .

    Не е изненадващо, че  първите места в списъка заемат всички известни лоши навици – пиене, пушене и наркомания. А другите зависимости съществено допълват портрета на съвременния хедонист.

    Така в  списъкът също са попаднали: хазарт, болезнена зависимост от храна – чревоугодничество, пристрастяване към видео игри, интернет пристрастяване, сексохолизъм, шопохолизъм (пристрастяване към ненужни покупки ) и работохолизъм .

    Очевидно е, че всички тези зависимости, от определена гледна точка , са доказателства за наличието на достатъчно висок стандарт на живот. На тях могат да бъдат изложени хора , които не изпитват затруднения с добива на прехраната си, живеещи в хранително и стоково изобилие, заобиколени са от джаджи и модерна технология.

    Психолозите отиват по-далеч и детайлизират този списък , така че да се вземат предвид всички най-нови тенденции.

    В  актуализирания списък са включени такива отклонения като зависимост от мобилен телефон , електронна поща, Виртуален секс, пазаруване на иБей, порнография и телевизор.

    Опасностите дебнат навсякъде съвременния човек .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *