Ватикана официално призна, че ангелите съществуват

    angelsОфициални представители на католическата църква потвърдиха съществуването на ангели, но  увериха, че те всъщност изглеждат доста по-различно, а не както хората са свикнали да си ги представят.

    Отец Renzo Lavatore, специалист по изследването на ангелите каза , че небесните същества, които „отново са на мода“, благодарение на религиите на новия век, всъщност по-скоро приличат на късчета светлина.

    „Вие не толкова виждате ангелите, колкото чувствате присъствието им – каза той на конференция в Рим, посветена на ангелите.  Те приличат на слънчевата светлина, която пада върху вас, минаваща през кристална ваза“.

    Говорейки по време на конференция в Рим  той добави: “ Мисля, че това е новото откриване на ангелите в християнството“.

    „Има място за авторска фантазия, но трябва да разберете , че всъщност ангелите изглеждат различно – те са без криле и нямат нищо общо с херувимите“ – каза той.

    Известният с многото си публикации католически свещеник също така е и демонолог и казва, че сега ангелите са необходими на  човечеството   повече от всякога , защото в обществото се разрастват секуларизацията и материализма, които по същество са  „отворена врата“ за дявола .

    „Дяволските сили са навлезли в нашия свят много повече, отколкото можете да си представите.  Това се доказва и от тези, които се редят на опашка пред екзорсистите – цитира Mail Online думите на свещеника. Папа Франциск говори  повече за дявола,  отколкото за ангелите, и аз мисля, че това е правилно. Въпреки това, ангелите също са достойни за внимание“.