И все пак тя (Вселената) е холограма

    univers-hologramaНово изследване може да съчетае два постоянни проблема  на съвременната наука: очевидните  несъответствия между моделите на Вселената, които издига квантовата физика и теорията на гравитацията на Айнщайн.

    Тези констатации са резултат от дългосрочни проучвания на  Йошифуми Хиякутаке от университета Ибараки в Япония, който  извършил хипотетични изчисления на енергиите на черните дупки в различни части на Вселената.

    Тази идея се основава на факта, че нашият свят не е илюзия като Матрицата, а просто е нарисувана в три измерения на космическия хоризонт или на някаква външна граница на Вселената.

    “ Ако това ви звучи парадоксално , представете си холографско изображение, което започва да се променя , когато го движите. И въпреки че картинката има само две измерения, от различни точки тя ще изглежда триизмерна“ – съобщава Independent .

    Въпреки факта, че работите  на Айнщайн са предшествани  от много постижения на съвременната наука, принципите, изложени в тях,  бяха отхвърлени и квантовата физика взе връх.

    Традиционният метод за помирение на идеите на Айнщайн и квантовата физика се основава на теоретичната работа на физика Хуан Малдасен , който през 1997 г. представя най-уважаваната днес струнна теория.

    Maлдасен приветства най-новите резултати Йошифуми  Хиякутаке и неговата група, заявявайки пред списание Nature, че тези констатации са “ интересен начин да се тестват много от идеите на квантовата гравитация и струнната теория“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *