Главно мюфтийство: промените в Закона за вероизповеданията ще създадат нови разделителни линии в обществото

    Главно мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в Република България излезе с позиция по повод Проекта за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията внесен от народните представители Пламен Славов, Димитър Дъбов и Татяна Буруджиева.

    Главно мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в Република България в израз на уважение и солидарност, подкрепя позицията на Св. Синод на Българската Православна Църква по повод внесения от народните представители Пламен Славов, Димитър Дъбов и Татяна Буруджиева Проект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията.

    Напълно споделяме позицията на Св. Синод, че така предложените поправки на закона подменят заложения в него смисъл и вместо да реши дългогодишни проблеми на вероизповеданията, заплашва да ги задълбочи и да създаде нови разделителни линии в обществото.

    Смятаме, че подобна законодателна  инициатива не е съобразена с интересите на целия български народ, тенденциозна в своите намерения и антидемократична, се казва в изявлението на Главно мюфтийство.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *