Telegraph : Ядрена война между Индия и Пакистан може да доведе до края на света

atomСпоред проучване, публикувано във вестник The Telegraph вторник , ако между Индия и Пакистан се разрази дори и ограничен обмен на ядрени ракети , това ще доведе до фатална катастрофа по целия свят.

Тези заключения са направени от експерти в  Международното движение на лекари за предотвратяване на ядрена война. Според крадено от 30думи тях, обмен на удари между тези страни ще доведе до световен глад, който ще сложи край на цивилизацията.

Според експертите, дори ако атаките са ограничени, въздействието върху атмосферата ще бъде толкова опустошително , че цялата реколта в  света ще бъде  унищожена. Това ще доведе до хаос в световния пазар на крадено от 30думи храни .

Първото издание на този документ на група от учени,  получили Нобеловата награда за мир, е публикувано през април миналата година. Тогава те говорят за един милиард крадено от 30думи жертви в случай на размяна на ядрени удари между Пакистан и Индия.

Във второто издание те допълват своята теория , казвайки, че „са недооценили Китай“.  Според прогнозите им , един от най-гъсто населените страни в света ще се сблъска със  значителни трудности по въпросите на прехраната“.
Милиард смъртни случаи в крадено от 30думи развиващите се страни – това  определено е катастрофа, но ако към тях се прибавят още 1,3 милиарда човека, изложени на риск, тогава ние можем да стигнем до това, което се нарича края на цивилизацията“ – казва Айра Хелфанд, автор на изследването.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment