Малката Александра от Сириус – няколко изумителни рисунки

sashaНа 2 декември 1977 г. в Полтава е родена Александра Путря – един от най-необикновените художници в историята на изкуството.

Саша е живяла на Земята само 11 години, но през това време тя успява да създаде 2279 творби: 46 албуми с рисунки, голямо разнообразие от крадено от 30думи скици и дори технически чертежи, които трябва, по нейно мнение,  да помогнат на възрастните да стигнат до Луната и да направят асфалтова настилка по пътищата  без пукнатини. Рисуването за Саша е толкова естествено, колкото  спането и храненето, то често заменя нейните приятели и детски игри.

Още на три години Саша крадено от 30думи уверено държи молива и четката за рисуване. Тя рисува непрекъснато и често заспива, нацапана с бои. Нейният баща направил от малката и спалня ателие и се опитал да обучава момиченцето по академична програма, но се сблъскал с  деликатен отпор . Като художник Саша се формира самостоятелно, като се ръководи от крадено от 30думи собствените си преживявания и въображение.

Когато тя е  на пет години и поставят диагноза – левкемия . Опитвайки се да не обръща внимание на болката , Саша започва да отделя  повече време на любимото си занимание. По това време забавните животни и фантастични герои се сменят с рисунки от индуистката крадено от 30думи философия и изумителни автопортрети – или като многоръкия  бог Шива, или кати индийка с очи, които отразяват дълбока тъга за нашата Земя .

Саша се бори за живота крадено от 30думи си в продължение на шест години, а след това помолила родителите си да я пуснат. Малко преди заминаването си  тя помолила  баща си да сложи ръката си на бял лист и я нарисувала . След това сложила своята  ръка и  направила същото. Завършената рисунка е намерена  след 24 януари 1989 крадено от 30думи г., когато момичето вече го нямало. На нея се виждала звездата  Сириус, на която Саша искала да лети.

От 1989 г. до 2005 г. са направени повече от сто самостоятелни изложби на САЩ в много страни по света, за малкото момиченце са заснети няколко документални филма и е написан документален крадено от 30думи роман. На стената на  детската и градина е поставена паметна плоча и е открит музей. В Полтава, художествена галерия на името  Саша, в която под егидата на Фонда за защита и подкрепа на талантливи деца се провеждат конкурси за детски рисунки.

4 3 2 1

„Вечерняя Москва“ предлага избор от крадено от 30думи изключително искрените и „живи“ снимки на Александра.

http://vm.ru/news/2013/12/02/na-dalekoj-zvezde-sirus-10-udivitelnih-risunkov-sashi-putri-225263.html

защищено INVITEXT

Add Comment