Нетаняху прогнозира ядрени експлозии в Ню Йорк или Мадрид

    Ако всички световни лидери в събота сутринта се поздравяваха един друг със сключването на споразумение за ядрената програма на Иран, то  в Израел цареше  разочарование. Министър -председателят Бенямин Нетаняху дори заяви , че страната му не се счита за обвързана с това  споразумение, съобщи CNN.

    „В Женева е сключено не историческо споразумение, там бе направена историческа грешка“ – каза Нетаняху. „Споразумението не премахва заплахата за много страни, включително и за Израел„.

    „Ако през следващите пет години се взриви ядрено устройство в Ню Йорк или Мадрид, то е само защото в Женева днес бе подписан този договор“ – каза министър-председателят .

    „Израел не може да участва в празник, който се основава на измама от страна на Иран и самоизмама за останалата част от света“ – заяви вицепремиерът по сигурността на Израел Ювал Щайниц.

    “ Целта на иранския режим е унищожаването на Израел и ние имаме право да се защитаваме сами.  Гарантирам, че Иран няма да бъде в състояние да разработи ядрени оръжия“ – обеща Бенямин Нетаняху,  намеквайки, че Израел няма да се откаже от идеята за въздушен удар срещу ядрените съоръжения на ислямската република.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *