Защо на Земята няма масово нашествие на извънземни?

    Математиците казват, че извънземните отдавна да са ни  намерили, ако те съществуват изобщо. И ако това не се е случило, това означава, че те умишлено крият съществуването си – такъв извод е направен след ново проучване.

    „Ние или сме единствените във Вселената или, или те са някъде там и искат да бъдат оставени на мира“, казва математикът Томас Хайр от Университета на Форт Майерс.

    Хайр, който представи проучването си пред Асоциацията на математиците в САЩ в Бостън по -рано този месец , въз основа на него смята, че на извънземните за да долетят до най-близката им съседна звезда (с 1 % от скоростта на светлината), ще  им трябват около 500 години.

    Като се добавят още 500 години, за да се изгради нов кораб за тази цел, и така нататък и така нататък,  изчисленията показват, че ако в най-старите звездни системи има  интелигентни цивилизации, те щяха вече да са се свързали с нас. Тогава – къде са те?

    “ Те или са прелетели покрай Земята, или са останали около родната си звезда и съзерцават собствените си пъпове“, заключава Хайр.

    Може да има няколко причини, поради които не сме включени в междугалактическата общност. Може би най-важното е, че ние нямаме нищо интересно за извънземните.

    „Всяка древна цивилизация може би вече не е биологична. Те не се нуждаят от такова място като Земята. Те не трябва да летят тук и да крадат нашата вода, защото извън нашата слънчева система, където гравитацията не е толкова голяма, те може просто да вземат това, от което се нуждаят“, казва Хайр.

    Или, може би, съвременните извънземни пътуват по утвърдени маршрути около планетата ни, добавя той.

    „Каквито и да са причините за да ни игнорират, няма никакви шансове, че извънземните съществуват, защото ние, такива нищожни хорица, имаме вече Кепле“, казва Хайр, , сочейки телескопа на НАСА .

    „Благодарение на това можем да откриваме планети около други звезди. Сигурен съм, че те ще бъдат в състояние да открият дали има живот на някояпланета. Само едните хлорфлуорвъглеводороди в нашата атмосфера са  достатъчни, за да ни издадат“, каза той.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *